E-Faturaya Geçince, Faturalama Süreçlerim Nasıl Değişecek?
E-Faturaya Geçince, Faturalama Süreçlerim Nasıl Değişecek?
Teknolojinin insana sunduğu yardım ile birlikte artık e-fatura kullanımı da her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. Zaman kaybetmeden daha kolay ve kısa yoldan faturaları ödeme şansı elde edilen bu sistem çerçevesinde, başvuru süreçleri ile ilgili bilgi almak büyük bir önem taşır. Bu bağlamda e-faturaya geçince süreç nasıl işleyecek şimdi sırasıyla görelim.
E-Faturaya Geçince Elde Kalan Kağıt Faturalar
Bu durum iki farklı şekilde gerçekleştirilebilir.
Eğer hem e-faturayı hem de e-arşive geçilmiş ise o zaman şu andan itibaren hiçbir şekilde kağıt fatura kesmemeniz gerekmektedir. Daha sonra elde kalan faturalar vergi dairelerinde götürülerek geçersiz kılınabilir.
Eğer yalnızca e-faturaya geçilmiş bir durum var ise o zaman e-fatura kullanımı göstermeyen kişi ve firmalar çerçevesinde fatura kesmeye devam edersiniz.
E-Fatura Mı Yoksa E-Arşiv Mi Kesilmeli?
Fatura kesme işlemi gerçekleştirilirken kişinin TC kimlik numarası veya vergi numarası fatura üzerine yazılır. Aynı durum e-fatura çerçevesinde de geçerlidir ve bu şekilde otomatik olarak Sistem karşı tarafın e-faturaya kayıt olup olmadığı konusunda bilgi verir buna göre işlem gerçekleştirilir. Tabii bu çerçevede tüm bu işlemler adını e-fatura eğitimi detaylı bir şekilde alınarak tüm aşamalar usulüne uygun olarak gerçekleştirilebilir.
E-Faturaya Geçiş Yaptıktan Sonra Kağıt Fatura Kesmeye Devam Edebilir Mi?
Bu konuda eğer yalnızca e-fatura sistemi çerçevesinde işlem yapıyorsanız o zaman kağıt fatura kesmeye devam edebilirsiniz. Fakat arşiv ile birlikte e-fatura işlemine geçilmiş ise o zaman kağıt fatura kesilmemesi gerekmektedir.
E-Faturada Geriye Dönük İşlem Veya İptal İle İade Seçeneği
Aynı şekilde kağıt faturada olduğu gibi e- fatura ile birlikte e-arşiv seçenekleri kapsamında da iptal ve iade gerçekleştirilebilmektedir. Bu konuda detaylı bilgi alabilir ve belirli birtakım işlemler dahilinde iptal veya iade yapabilirsiniz. Aynı biçimde matbuu faturalarda olduğu gibi 7 gün içerisinde geriye dönük fatura kesimi yapılabilmektedir. Burada dikkat edilmesi gereken sistem geriye dönük kısıtlama gerçekleştiremiyor ise mutlaka 7 günden ötesinde bir geri dönüş işlem yapılmamasıdır. Daha düşük e-fatura fiyatları seçeneği kapsamında uygun maliyetlerle, bu sistem günümüzde yoğun olarak değerlendiriliyor.
hello guos 9128738519